İstanbul, Türkiye’nin hemen hemen yer yerinden ziyaretçi çeken bir şehirdir. Sivas’tan da her sene binlerce kişi gezmek amaçlı ya da okuduğu için bu şehre gelmektedir. Süha Turizm, Öz Sivas ve Huzur Turizm gibi otobüs firmalardan bir tanesiyle seyahat etmeniz mümkündür. Bazı araçlarda koltuk arkası ekran ve rahat koltuk gibi imkanlar sunulmakta, böylece ortalama 13 saat süren yolculuk daha konforlu geçebilmektedir.
Sivas'tan İstanbul'a giden otobüsler Yozgat - Ankara - Adapazarı güzergahını takip ederek 886 kilometrelik yolculuğun sonunda İstanbul'a ulaşmaktadır.
Peki, İstanbul’da gelmişken neler yapılabilir? Galata Kulesi’ne çıkıp manzaranın tadına varabilir ardından da bölgedeki butiklerden alışveriş yapabilir, Süleymaniye’de kuru fasulye yiyebilir, Pera Müzesi’ni ziyaret edebilir, Burgaz Ada’da yer alan Kalpazankaya’da rakı balık keyfi yapabilir, denk gelirseniz fuarlara ya da festivallere katılabilir, semt pazarlarında saatlerinizi geçirebilirsiniz. Memleketinize dönmeden önce de sevdiklerinize hediyelik ürünler, Türk kahvesi, lokum ya da çeşitli baharatlar satın alabilirsiniz.