İstanbul şehrinin Anadolu Yakası'nda Üsküdar ilçesinin sınırları dahilinde yer alan Harem Otogarı 1970 senesinde hizmet vermeye başlamıştır. 2000'li yıllarla beraber otobüs firmaları Anadolu Yakası'nın çeşitli noktalarında terminaller açmaya başlamış ve bu durum sonucunda da Harem Otogarı az da olsa eski önemini yitirmeye başlamıştır. Şehir içi trafiğinin aksamaması amacıyla Anadolu Yakası'nın bazı noktalarına cep otogarların yapılması ve ayrıca Harem Otogarı'nın da başka bir yere taşınması planlanmaktadır.
Harem, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Harem, İstanbul Boğazı’nın güney girişinde ve deniz kıyısında, Selimiye Mahallesi’nin sahil kesimlerini kapsamaktadır. Üsküdar ve Kadıköy ilçeleri arasında, Haydarpaşa Garı’na çok yakına mesafededir. İstanbul’un en işlek ve hareketli otogarlarından biri olan Harem Otogarı, İstanbul ile diğer şehirler arasında ulaşım hizmeti sağlamaktadır.
1950’li yıllarda İstanbul’da ulaşım ağının gelişmesi ve aynı zamanda modernleşmesiyle birlikte yolcu sayısı ve araç sirkülasyonu artmıştır. O yıllarda Anadolu Yakası önceleri Üsküdar ve daha sonra Kadıköy İskele Meydanı’nda bulunan otobüs şirketi yazıhaneleri, şehir trafiğini içinde çıkılmaz bir hale getirmişlerdir. 1970 yılında Cemal Ulusoy başkanlığında örgütlenen otobüs firmaları, UATOD’u (Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği) kurmuşlardır. Dernek ilk iş olarak, Harem’de denizin doldurulmasıyla birlikte kazanılan alana, Harem Otogarı’nın temelini atmıştır. Otogar, 1970 yılının sonlarına doğru hizmete açılmıştır. Harem Şehirlerarası Otobüs Terminali, 1990’lı ve 2000’li yıllarda büyük otobüs şirketlerinin şehir içinde yaşanan yoğun trafik nedeniyle Harem Otogarı’na girmek istememeleri ve bu nedenle kendi terminallerini kurmasıyla birlikte otogarın yolcu yükü de azalmıştır.
Harem Otogarı’nda restoranlar, kafeler, büfeler, emanet kabinleri, hediyelik eşya dükkanları, cami ve ATM’ler yolcuların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca sahile çok yakın mesafede yer alan otogar, otobüs saatini bekleyen yolculara deniz kenarında yürüyerek zaman geçirme fırsatı sunmaktadır.
Günümüzde Harem Otogarı’nın Ataşehir’e taşınmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Adres: Selimiye Mahallesi, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34668 Üsküdar/İstanbul
Telefon Numarası: 0216 333 37 63
Konumu itibariyle çok merkezi bir yerde bulunan Harem Otogarı’na ulaşmak oldukça kolaydır. Ulaşım konusunda yolcularına birçok alternatif sunan otogara, birçok ilçeden sefer yapan minibüsler, taksiler, otobüs firmalarına ait servisler, Marmaray ve belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Harem Otogarı, vapur iskelesine çok yakın bir konumda olduğundan, feribot ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.
Harem Otogarı’na Anadolu Yakası’ndan Tek Araçla Ulaşım
Anadolu Yakası’ndan otogara gitmenin en kolay yollarından biri de, size en yakın otobüs hattını belirleyerek, tek araçla ulaşım sağlamaktır. Otogara direkt ulaşım sağlayabileceğiniz otobüs hatları ise şunlardır:
Harem Otogarı’na Minibüs İle Ulaşım
Anadolu Yakası’ndan, E-5 üzerinde bulunan bütün noktalardan, Gebze – Harem minibüslerine binerek otogara ulaşım sağlayabilirsiniz. Gebze-Harem minibüsleri otogara gitmenin en hızlı yollarından biridir.
Harem Otogarı’na Avrupa Yakası’ndan Ulaşım
Avrupa Yakası’ndan gelen yolcuların, otogara ulaşabilecekleri alternatif yollar aşağıda yer almaktadır:
Karaköy-Eminönü ve Sirkeci yönünden gelen yolcular, Sirkeci-Harem arabalı vapurunu kullanarak, Harem Otogarı’na ulaşım sağlayabilirler.
Bayrampaşa ve Esenler yönünden gelen yolcular, Yenikapı-Havalimanı metrosuna binip, Yenikapı’da indikten sonra Marmaray’a aktarma yapınız. Marmaray ile Üsküdar durağında indikten sonra yürüyerek Harem Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bakırköy ve Zeytinburnu yönünden gelen yolcular, Marmaray ile Üsküdar’a geldikten sonra yürüyerek Harem Otogarı’na ulaşım sağlayabilirler.
Güngören ve Bağcılar yönünden gelen yolcular, Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ile Zeytinburnu’na gelip, Zeytinburnu’ndan metrobüse aktarma yapınız. 34AS numaralı metrobüse bindikten sonra Uzunçayır’da ininiz. Akasya Acıbadem Avm’nin olduğu taraftan çıkıp, 16F, 16U, 320A, 16M ve 16A numaralı otobüslere binerek, Harem Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Mecidiyeköy, Büyükçekmece, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Avcılar yönünden gelen yolcular, en yakın metrobüs durağından Söğütlüçeşme yönüne giden metrobüslere bindikten sonra Uzunçayır’da ininiz. Akasya Acıbadem AVM’nin olduğu taraftan çıkıp, 16F, 16U, 320A, 16M ve 16A numaralı otobüslere binerek, Harem Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Harem Otogarı’na Metrobüs İle Ulaşım
Anadolu veya Avrupa Yakası’ndan bulunan herhangi bir metrobüs durağından 34BZ, 37C, 34 ve 34AS numaralı metrobüsleri binerek, Söğütlüçeşme durağında ininiz. Bağlantı yolunu kullanarak Akasya AVM tarafından çıkıp, Harem yönüne giden 16F, 16U, 320A, 16M ve 16A numaralı otobüslerden herhangi birine binerek, Harem Otogarı’na ulaşım sağlanabilir.
Otobüs hareket saatine daha zaman varsa Harem Otogarı’na yakın mesafede olan yerleri gezebilir ve zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Gezebileceğiniz yerden bazıları şunlardır:
directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması
lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)
done
Kolay ve hızlı bilet alma
event_busy
Online İptal Kolaylığı