Bodrum’a tatile geldiğinizde, yöresel pazarlarından birine uğramayı ihmal etmeyin. Bodrum’un pazarları her çeşit sebzeyi, birbirinden lezzetli Ege otlarını ve meyvenin en tazesini uygun fiyata alabileceğiniz; aynı zamanda Bodrum’un yerlisiyle ve Ege ruhu ile tanışacağınız yerler. Üstelik pazarlarda satılanlar yiyecekten ibaret değil; Bodrum’da kıyafetten ikinci el eşyalar satan bit pazarlarına kadar; farklı tatlar sunan çok sayıda pazar var…
Bodrum’un merkezinde, Belediye’nin otogarın arkasında pazarcılara ayırdığı geniş alanda kurulan pazarda; her çeşit sebze, meyve ve “yemiş” bir arada. Bodrum yarımadasının her yerinden, bahçelerden taze taze toplanmış olan mandalina ve limonlar pazarın göz bebeği. Hardal, ısırgan, menekşe otları, börülceler ve çeşit çeşit mantarlar en çok ilgi gören, mutlaka pazardan almanız gereken ürünler. Özellikle, ızgarasını veya kavurmasını yapabileceğiniz, yöreye has bir tür olan “çintar” mantarını mutlaka tatmalısınız. Kahvaltılık alışverişinizi de bu pazardan yapmanızı tavsiye ediyoruz; peynirin de zeytinin de her çeşidini bulmanız mümkün.
Fotoğraf Kaynak: Foursquare
Aynı yerde Salı günleri kurulan, Bodrumluların tabiriyle “bez pazarı” veya “çaput pazarı”. Adını yöreye has dokumalardan alan pazarın spesiyalleri rengarenk kumaşlar, kilimler, halılar ve her tür kıyafet!
Özellikle yazın, tiril tiril kumaşlar ve tezgahlara yayılan çeşit çeşit incik bocuklarla turistlerin de oldukça ilgisini çeken pazar; son yıllarda ünlü markaların imitasyonlarını satan çarşı dükkanlarının bir versiyonu haline gelmiş durumda. Yine de özellikle ev tekstili söz konusu olduğunda aradığınız her şeyi uygun fiyata bulabileceğiniz; hiç değilse gezerken keyif alabileceğiniz bir Bodrum klasiği.
Fotoğraf Kaynak: Bodrum Guide
Bodrum’un en meşhur, en sevilen pazarlarından Yalıkavak Pazarı, tam 43 yıldır kuruluyor. Milas, Yatağan, Aydın, Denizli gibi komşu yörelerden gelen esnaf, yöresel lezzetlerini ve hediyelikten mutfak gereçlerine kadar çeşitlenen ürünlerini sergiliyor. Dalından koparılarak pazara getirilen sebze ve meyveler, şarküteri ürünleri, baharatlar ve kuru meyveler pazarın vazgeçilmezleri. Metre metre alabileceğiniz Bodrum kumaşları, gümüş takılar, ayakkabılar, çantalar, testiler ve kiremit güveç kapları pazarın en çok ilgi gören ürünleri.
Yazın gelen turistlerin favorisi olan pazar, “sosyete pazarı” olarak da anılıyor. Yolunuz düşerse otlu börek, ebegümeçli gözleme gibi yerel lezzetleri de tatmanızı özellikle tavsiye edelim.
Fotoğraf Kaynak: Foursquare
Milas’ta cuma, cumartesi ve pazar günleri semt pazarları kuruluyor ama Salı Pazarı Milas pazarlarının en ünlüsü. 10 bin metrekarelik alana kurulan pazar yazın Bodrum’dan kalkan otobüslerle turistlerin akınına uğruyor. O kadar ki pazarın tabelalarının, fiyat etiketlerinin, esnafının resmi dili İngilizce desek yeridir!
Bodrum’da Ege otlarının en güzellerini, en çok çeşidini bulabileceğiniz Milas pazarı; kese yoğurdu, yağlı zeytin, çam balı, deniz börülcesi için doğru adres. Pazarda ayrıca ünlü el dokuması Milas halılarını ve çeşit çeşit saksı çiçeklerini bulmanız mümkün.
Fotoğraf Kaynak: Foursquare
Bitez’de her pazar günü kurulan bit pazarı 1-10 TL arası fiyatlara ikinci el vintage kıyafetlerden tutun da, koleksiyonluk eski kasetlere; el yapımı dekorasyon süslerine çok çeşitli ürünler bulabileceğiniz, hiçbir şey almasanız bile gezmekten çok büyük keyif alacağınız bir pazar. Bitez ahalisinin giymediği, kullanmadığı eşyalarını değerlendirdiği bu pazar bir panayır yeri havasında.
En çok görebileceğiniz ürünler kot pantolonlar ve ayakkabılar. Yemyeşil bir alanda kurulan pazarda, ağaçlar arasına gerilen iplere dizilen, yıllar öncesinden gelen gece kıyafetleri sizi nostalji rüzgarlarına sürükleme garantili. Pazarda el yapımı takıların yanı sıra; daktilo, analog fotoğraf makinesi, antika saatler gibi çok özel ürünler de bulmanız mümkün. Bodrum Merkez’e dolmuşlar 15 dakika mesafedeki pazarı mutlaka görmenizi, en azından sahaf tezgahlarından yıllanmış bir kitap almanızı öneririz.
Fotoğraf Kaynak: Bodrumluculuk.com
Bodrum’yun Mumcular beldesine bağlı Mazı köyünün pazarı, Bodrum’un tek köy pazarı olma özelliğini taşıyor. Civardaki Çökertme, Pınarlıbelen, Kızılağaç gibi köylerin genç kızlarının elinden çıkan örtü, perdelik, kaneviçeler oldukça ilgi görüyor. Mumcular’da dokunan halı ve kilimler pazarın favorisi, ve aynı zamanda yöre halkının temel geçim kaynağı. Yukarı ve Aşağı Mazı’da kurulan semt pazarına, Bodrum garajından iki saat arayla kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Pazara sabahın erken saatlerinde gitmenizde fayda var; çünkü ürünleri anında tükeniveren pazar oldukça kısa sürüyor.
Fotoğraf Kaynak: bircanogankul.wordpress.com
Bodrum’un ufak ama denize sınıf bir lokasyonda kurulması itibarıyla mutlaka görmeniz gereken, şirin pazarı. Bir yanda pazarcıları, bir yanda balıkçıları ve balık lokantalarıyla harika vakit geçirebileceğiniz bir pazar olan Güvercinlik Pazarı, her pazartesi Bodrum’a 20 km uzaktaki Güvercinlik köyünde kuruluyor.
Fotoğraf Kaynak: Foursquare
Gümüşlüğe gelince gezilecek yerler listesine bu pazarı mutlaka ekleyin. El yapımı takıları, incik bocukları ile özellikle kadınların akınına uğrayan pazar oldukça ufak ve sevimli. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra, her çeşit kuru yemiş ve baharatı bulabilirsiniz. Gezmesi oldukça rahat bir pazar. Alışveriş sonrası deniz kenarında balık yiyerek yorgunluk atma lüksü de cabası!
Fotoğraf Kaynak: Gumusluk.org
Çarşamba günleri kurulan Ortakent pazarında hem birbirinden taze yiyecekler, hem de el yapımı tekstil ürünleri bulmak mümkün. Zeytin, peynir ve reçellerin bol bol çeşidi mevcut. Kuru yemişler yine öne çıkan gıda ürünleri arasında. El yapımı incik boncuk ve hediyelik eşyaların yanı sıra, pazarın en popüler ürünleri arasında sayabileceğimiz eski dantel örtüler ve oyalı eşarplara bayılacaksınız.
Görsel: Ted Bodrum
Bodrum'da hangi gün, nerede pazar var?
Gün | Pazar Yerleri |
Pazartesi | Türkbükü, Kumbahçe, Güvercinlik pazarı |
Salı | Bodrum Merkez (Giyim), Yalıkavak (Sebze-Meyve), Gölköy pazarı |
Çarşamba | Gündoğan, Ortakent, Gümüşlük, Akçaalan pazarı |
Perşembe | Yalıkavak (Giyim), Akyarlar ve Bitez pazarı |
Cuma | Bodrum Merkez (Sebze-Meyve), Konacık ve Yalı pazarı |
Cumartesi | Turgutreis pazarı |
Pazar | Gümbet, Kızılağaç ve Mumcular pazarı |
directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması
lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)
done
Kolay ve hızlı bilet alma
event_busy
Online İptal Kolaylığı
Yorumlar
Turgutreis pazarı yeni yerinde hiç tadı yok , sevimsiz, uzak , esnafın da tadı kaçmış
Salı günleri 2. el giyim pazarı nerde var bilen varsa söyleyebilir mi?
Pazar günü de 2.el giyim kuşam pazarı Turgutreis pazar yerinde.
Birsen hnm, bitezde sabah erkenden giderseniz faydası daha iyi... Pazar günü bitezdedir... Ve t.b.sorulan soru, organik pazar ortakente iyi ürünler geliyordu botanik bitkiler meyveler dahi vardr.
Bodrumda organik pazar hangi gündür?
Organik pazar nerede kuruluyor
Bit pazarı bir tek Bitez de mi var?
Saat kaçta açılıyor, kaçta orda olmak lazım?
Turgutreis cumartesi
Turgutreis pazarında vatandaşın yürüyeceği yollar pazar esnafı tarafından işgal edilmiş haldedir. Bu durumda da vatandaşlar bu pandemi döneminde birbirine sürtünerek geçmektedir. Müteaddid defalar pazaryerinde görevlilere bunu dile getirmeme rağmen bugüne kadar umursamaz bir tavır takınılmıştır. CHP'li bir belediyeden böyle bir umursamazlık beklemiyordum. Bu durum acaba yanlış bir seçim mi yaptık dedirtiyor insana.
Yalıkavak sebze pazarı Salı günü, giysi ve mefruşat hediyelik pazarı Perşembe günü olup uzun süredir böyle.
Turgutreis Cumartesi pazarı?
Hani akyarlar pazarı, atlanmaması gerekir.