Kemer'de Denize Girilecek Yerler

Antalya Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Kıyılarının uzunluğu 640 kilometreyi buluyor. Kemer, Antalya’nın yaklaşık 43 kilometre batısında yer alıyor. Denizi, dağları ve çam ormanlarıyla, turizm açısından bir cennet. Batı Torosların eteklerindeki Kemer, ismini eskiden halkın selden korunmak için yaptığı duvarlardan alıyor. Antalya’nın, Kemer’in de bulunduğu batı kıyılarında dağlar kıyıdan itibaren hemen yükseliyor. Bu sebeple dalga aşındırmasının etkisi artmış, falezler oluşmuş. Köyceğiz – Kemer arasında falezlere sıkça rastlanıyor. Ancak, bu durum doğal plajların olmasına engel değil. Kemer merkez ve beldelerinde çok sayıda koy ve plaj bulunuyor. Bu plajların hepsi de tatilciler için sundukları imkânlarla dikkat çekiyor. Kemer plajlarında keyifli bir gün geçirmek için kumsalda güneşlenebilir, denizde serinleyebilirsiniz. Ayrıca deniz paraşütü, jet-ski, sörf, dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.Özellikle sualtı çeşitliliği açısından önemli bir merkez olan Kemer’in, ülkemizde en çok sualtı dalış okulunun bulunduğu yer olduğunu söyleyelim. Kemer, Mart – Aralık aylarında iklim ve deniz suyunun sıcaklığıyla uzun bir deniz mevsimi sunuyor.

Yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği Kemer, bu konumuna 20 sene gibi kısa bir sürede ulaştı. Öncesinde altyapı eksikliği sebebiyle, sadece deniz yoluyla ziyaretçi kabul edebiliyordu. Kemer’in tatil merkezlerini doğudan batıya sırayla sayarsak; Beldibi, Göynük, Kiriş, Çamyuva, Tekirova, Çıralı ve Adrasan. Bugün bu saydığımız tatil merkezlerini bünyesinde barındıran ilçede deniz – güneş – kumsal üçlüsünden fazlasını bulabilir, bakir koyları ve tarihiyle bambaşka bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Antalya’nın bu güzel ilçesinde denize girilecek yerleri sizler için listeledik. Yazımızı okuyun ve denizin keyfini çıkarın.

Beldibi

beldibi

Beldibi, Antalya’yı Kemer’e bağlayan yolun 26. kilometresinde bulunuyor. Dağlık Likya ve Pamfilya Ovası arasında yer alan bölge zengin tarihi dokusuyla önemli bir belde. Beldibi, deniziyle olduğu kadar mağaralarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor.

Göynük

göynük

Kemer’den 6 kilometre uzaklıktaki Göynük, deniz paraşütü gibi sporlara da imkân veren denizi, Göynük Kanyonu ve daha ileride yer alan Üçoluk Yaylası’yla doğayı seven tatilciler için en uygun yerlerden biri.

Ayışığı Plajı ve Parkı

Kemer Yat Limanı’nın yanında yer alan plaj, ismini ayışığının geceleri en güzel şekilde aydınlattığı yerde olduğu için almış. Şehir merkezinden yürüyerek 10 dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Çam ve palmiye ağaçları arasındaki ince kumlu plajın uzunluğu 300 metre ve mavi bayraklı. Kafe, lokanta, market gibi imkânlar da bulunan plaj, hilal biçiminde. Altın sarısı kumsalı, berrak denizi ve şehre yakınlığıyla Kemer’in en popüler plajlarından biri.

Kiriş

Kemer’den batıya doğru giderken yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Kiriş, plajlarıyla ve deniziyle Kemer’de denize girilecek yerlerden biri.

Çamyuva

çamyuva

Kemer ilçe merkezinin yaklaşık 7,5 kilometre batısında yer alan Çamyuva, adından da anlaşılabileceği gibi çamlara yuva olan bir tatil noktası. Çamların serinliği ve denizin serinliği birleşince sıcaktan bunalmanın önüne kesin bir şekilde geçmiş olacaksınız.

Alacasu Koyu

Kemer’den Tekirova istikametine giderken Çamyuva Mahallesi geçildikten sonra kolayca ulaşılabilen koy, Kemer’den 10 kilometre uzaklıkta. Denize girebileceğiniz gibi piknik de yapabilirsiniz. Bu koydan Likya Yolu’nu Phaselis yönüne doğru takip edip kamp yapmak için en güzel yerlerden birisi olan Cennet Koyu’na ulaşılabilir.

Phaselis

Phaselis, Kemer’den yaklaşık 12 kilometre mesafede Tekirova beldesinde bulunuyor. Bölgeye karadan ve denizden ulaşabilirsiniz. M.Ö. 7. yüzyılda Rodoslular tarafından kurulan Phaselis Antik Kenti, uzun bir süre Likya’nın doğusunun en önemli limanı olmuş. Kentin ortasındaki yaklaşık 24 metre genişliğindeki caddesi, Hadrian Su Yolu Kapısı, su kanalları, gezinti yolları, dükkânları, hamamları, agorası, akropolü ve tiyatrosuyla halen görülebilecek bu antik kentin önündeki kumsal; tarihle doğanın iç içe geçti bir yer. Çam ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir, ince kumlu çakılsız plajda güneşlenebilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bostanlık Koyu

Bu koya araç ile ulaşım belli bir noktaya kadar sağlanabiliyor. Boncuk Koyu, Kemer’den 15 kilometre uzaklıkta. Bu koyda dilerseniz denizin mavisine, dilerseniz ağaçların yeşiline dalabilirsiniz.

Tekirova

tekirova

Kemer’e 17 kilometre mesafede bulunan Tekirova, kumsal ve yakalıkları, doğal güzellikleriyle ilgi çeken plajlardan biri. Denize girerken, portakal ağaçlarının kokusu burnunuzu şenlendirecek. Güneşlenirken her şeyi unutup bu güzel plajda, tatilinizin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Mehmetali Bükü

Kemer’den 24 kilometre uzaklıkta olan ve Tekirova’dan ulaşım sağlanan Mehmetali Bükü, bölgenin bakir koylarından biri olarak deniziyle tercih edilmeli. Müzik dinleyip, kitap okuyabilir, huzur içinde kendinizi güneşe teslim edebilirsiniz. Bölge mavi yolculuk teknelerinin de uğrak yeri. Uğrak yeri dememiz sizi korkutmasın, MehmetaliBükü’ndeki tatlı huzurunuzu kimse bozamaz.

Beycik Bükü

Kemer’e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Beycik Bükü koyuna ulaşmak için Tekirova Mahallesi içinden Maden yolu üzerinden 3 kilometrelik orman yolu takip edilmeli. Çakıllı sahil, berrak deniz bu yolculuğa değecek güzellikte.

Çıralı

Kemer’den yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta bulunan Çıralı; doğal güzelliklerinin yanında 3 kilometreyi aşkın plajı, koyu mavi renkli deniziyle Kemer’de görülmesi gereken yerlerden biri. Ulaşım için Kemer’den batı istikametine doğru giderken 18 kilometre sonra Çıralı ayrımını göreceksiniz. Portakal bahçeleri arasında yapacağınız iyi bir kahvaltıdan sonra, beyaz çakıl taşlı kumsalında kendinizi denize ve güneşe bırakabilirsiniz. Plaj için sert tabanlı bir terlik ya da ayakkabı yanınızda bulundurun. Ayrıca Likya Yolu’nda gezintiye de çıkabilirsiniz.

Olimpos

olimpos

Çırali beldesinden yürüyerek 10 dakikada Olimpos’a ulaşabilirsiniz. Doğasının yanında, eski bir Likya kenti olması ve plajı sizi Olimpos’a çekecek sebepler. Güney girişinden gezerken sizi tepede Akropol ve anıt mezar karşılayacak. Antik dönemden kalma köprü, Bizans bazilikası, Roma tapınağı diğer görebileceğiniz yerler. Sırf Yanartaş’ı görmek için bile yerli yabancı turistlerin buraya geldiğini belirtelim. Siz de antik Olimpos kentini gezebilir, Yanartaş’a çıkabilirsiniz. Olimpos’un sönmeyen ateşi Yanartaş’ta kayaların nasıl yandığına şaşıracaksınız. Akçay deresinin iki yanına kurulmuş olan Olimpos’ta denize girerken tarihin izlerini her yerde göreceksiniz.

Boncuk Koyu

Boncuk Koyu, Çıralı sahilinden 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Araç ile ulaşımın olmadığı koya, Likya Yolu takip edilerek ulaşılıyor. Kızılçam ormanları içinde saklı kalmış olan bu koy, deniz keyfi ve doğa keşfini sevenler için en iyi noktalardan biri.

Maden (Atbükü) Koyu

Maden Koyu, Kemer’den 32 kilometre uzaklıkta bir koy. 1990 yılına kadar bu bölgede krom madeni çıkarılmış. Tüneller halen görülebiliyor. Maden Koyu, bölgedeki en büyük bakir koylardan biri. Tekirova beldesinden 12 kilometrelik bir patika yol ile buraya inilebiliyor. Bu sebeple, 4x4 dışındaki araçlarla buraya ulaşmak biraz zor. Ulaşınca da bu güzelliğin, yeşilin, mavinin, huzurun tadını alınca; vazgeçmek de zor oluyor.

Adrasan


Adrasan, Kemer’den yaklaşık 50 kilometre mesafede. Kemer’den batıya doğru gidip, Olimpos – Adrasan ayrımından Adrasan Koyu’na ulaşılabilir. 2 kilometrelik plaja sahip olan koy çam ağaçlarıyla çevrili. Öğlene kadar denizden, öğleden sonra karadan esen rüzgâr yazın bunaltıcı etkisini hissettirmiyor. Bu muhteşem koyda denize girebilirsiniz. Ayrıca düzenlenen tekne turlarıyla Adrasan’a 1 saat uzaklıktaki ıssız kumsallara sahip Ceneviz, Sazak ve Suluada koylarına gidilebilir. Adrasan’ı kıyı boyu takip edip, Adrasan Deniz Feneri gibi farklı yerleri görebilirsiniz.

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up