Marmara Bölgesi Kamp Alanları

Marmara bölgesi, özellikle İstanbul’un kalabalığından kısa süreliğine kaçıp stres atmak için ideal bir atmosfere sahip çok sayıda kamp alanına ev sahipliği yapıyor. İşte, birçoğu Kocaeli, Bursa ve Trakya’da bulunan, doğayla iç içe kısa süreli kaçamaklara olanak tanıyan bu kamp alanlarının en popüler olanları...

Uçmakdere, Tekirdağ

uçmakdere kamp alanı

İstanbul’a yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta olan Uçmakdere, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı bir köy. Bir tarafı dik bir yamaca, diğeri masmavi denize bakan virajlı yollarıyla meşhur bu kamp alanında profesyonel yamaç paraşütü imkânı bulunuyor. Kısa süreli kamp yapmak isteyenler genelde çınar ağaçlarının arasındaki Çınar Mokamp’ı tercih etse de, daha maceracı ruhlar kuytu koylardan birinde kendi çadırını kurabilir. Uçmakdere, ormandaki keyifli yürüyüş yolu ve muhteşem manzarasıyla Tekirdağ bölgesinin en popüler kamp alanlarından.

Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne

gökçetepe tabiat parkı kamp

Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul’a 270 kilometre mesafede, Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunuyor. Son yıllarda bir miktar betonlaşmaya maruz bırakılmış olsa da, kamp sevdalıları arasındaki popülerliğini koruyor. Geniş bir çadır kampı alanının yanı sıra dalış eğitimleri, su sporları, doğa sporları ve paintball gibi seçenekler sunuyor.

İtalyan Koyu (Kale Koyu), Edirne

italyan koyu kamp

Görsel: foursquare

Bir zamanlar İtalyanların çıkarma yapmış olması nedeniyle İtalyan Koyu, bir yandan da küçük bir Ceneviz kalesine ev sahipliği yapması nedeniyle Kale Koyu olarak bilinen bu kamp alanı, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı. Saroz Körfezi’nde, tertemiz suya sahip bir noktada konumlanıyor. Kamp tutkunları için ideal olmakla beraber, yakında market bulunmadığını ve geceleri havanın serinlediğini hatırlatmakta fayda var. 

Buradan Keşan otobüs seferlerini sorgulayabilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı, Kırklareli

iğneada longoz ormanları kamp

Görsel: Tripadvisor

Tabanı suyla kaplı bir ormanlık alan olan İğneada Longoz Ormanları, dünyanın ikinci en büyük longoz ormanı. Milli park statüsünde korunan İğneada Longoz Ormanları, İstanbul'a 3.5 saat uzaklıkta. Kuşların göç yolu üzerinde bulunan, çok çeşitli bir ekosisteme sahip olan İğneada Longoz Ormanları’nda aynı zamanda altı tane göl de yer alıyor. Bu göllerin kıyısında çok sayıda farklı kamp tesisi var. Kano hizmetinin de bulunduğu Mert Gölü çevresi özellikle popüler. Genellikle göl kıyıları tercih edilse de, bölgeyi iyi bilen bir rehber eşliğinde ormanın içinde çadır kurmak mümkün. Kamp alışverişinizi Demirköy’den ya da İğneada merkezden yapmanız tavsiye edilir. Burada kamp yaparken sineklere karşı önlem almayı da unutmamalısınız. 

Cehennem Şelaleleri, Kırklareli

cehennem şelaleleri kamp

Görsel: foursquare

Istranca Ormanları’ndaki dik kayalıkların arasına gizlenmiş Cehennem Şelaleleri, Kırklareli’nin Vize ilçesindeki Kızılağaç Köyü’ne bağlı. Bölge son dönemde, orta zorluktaki trekking parkuruyla doğa yürüyüşü için popüler bir adres haline geldi. Sırf yürüyüş için İstanbul’dan günübirlik gidilebileceği gibi, çadır kurarak kamp da yapabilirsiniz. Kalabalıkların çekildiği hafta içi günlerinde gidilmesi tavsiye edilir.

Kömür Limanı, Gelibolu-Çanakkale

kömür limanı kamp

Görsel: Foursquare

Kömür Limanı, Marmara Bölgesi’nde Ege keyfi yaşamak isteyenler için ideal bir adres. İstanbul’a yaklaşık 300 kilometre mesafede, Saroz Körfezi’nin tertemiz sularında minicik bir koy. Toprak yollardan ulaşılan, elektrik bulunmayan Kömür Limanı, doğanın içinde bir tatil yapmak ve gündüz denizin, gece yıldızların tadını çıkarmak için birebir. Koyda bir tesis bulunmakla beraber, gitmeden önce ihtiyaçlarınızı almanız tavsiye edilir. 

Kaz Dağları Kamp Alanları, Çanakkale

kaz dağları kamp

Edremit Körfezi’nin kuzeyinde bulunan Kaz Dağları, tertemiz havası, muhteşem ormanları ve manzarasıyla antik Yunan’dan bu yana bu toprakların en kıymetli varlıklarından biri. Haliyle, kampçılar arasında da epey popüler. Kaz Dağları’nda ücretli bir kamp alanı ve ağaç evleri de olan birçok tesis bulunmasına rağmen, gerçek kamp tutkunları yeni yerlere çadır atmayı tercih ediyor. 

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü yakınlarındaki bir kanyon. Türkiye’de kaya tırmanışı sporunun ilk başladığı nokta olma özelliğini taşıyor. Ancak yürüyüş ve tırmanış parkurlarının çok da kolay olmadığını göz ardı etmemek gerekiyor. Tabiat parkının girişinde belirli bir ücret karşılığında kamp kurulabilecek özel alanlar bulunuyor. Alanda sadece tuvalet ve su var, her türlü ihtiyacınızı yanınızda getirmeniz şart.

Kuzuyayla Tabiat Parkı, Kocaeli

kuzuyayla tabiat parkı kamp

Kartepe kayak merkezi yolu üzerinde bulunan Kuzuyayla Tabiat Parkı, kayın ve gürgen ağaçlarının gölgesindeki ormanlık alanıyla son derece popüler bir kamp alanı. Yüksekliği nedeniyle kış aylarında hava koşulları kamp için uygun olmasa da, ilkbahar, yaz ve sonbaharda kampçıların uğrak noktası. Kartepe’nin zirvesine uzanan yürüyüş yolunun keyfini çıkarabilir, milli parklara ait tesisin kamp alanında çadır kurabilirsiniz. Kuzuyayla, İstanbul’a 135 kilometre, İzmit’e 30 kilometre mesafede bulunuyor.

İnönü Yaylası, Kocaeli


İnönü Yaylası, geniş çayırları, 1130 metre yüksekliği, mağaraları ve yürüyüş yollarıyla bölgede kamp için kullanılan en önemli yaylalardan biri. İstanbul’a sadece 120 kilometre uzakta olan İnönü Yaylası, Pamukova sınırları içinde yer alıyor. Son yıllarda kalabalıklar ve ‘atış talimi’ yapan kişiler nedeniyle hakiki kampçılar arasındaki popülaritesini bir miktar kaybetmiş durumda. Yine de, çadırınızı sakin ve kuytu bir noktasına kurmayı başarırsanız, gerçek bir yayla deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kayaüstü Yaylası, Kocaeli

İnönü Yaylası’ndan son yıllarda kaçan kampçılar arasında giderek daha fazla rağbet gören bir nokta burası. Kayaüstü Yaylası, Pamukova’da İnönü Yaylası’nın biraz daha ilerisinde bulunuyor. Yolu zorlu olduğu için daha sakin kalabilmiş bir atmosfere sahip. Kamp yerinde özel bir işletme bulunmuyor, dolayısıyla herhangi bir yerde çadır kurabilirsiniz. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden tedarik etmenizde fayda var.

Kerpe, Kocaeli

Kerpe, Kandıra kıyılarının en fazla tercih edilen kamp alanlarından biri. Gün batımı keyfiyle meşhur Kartal Kayalıkları, denize karşı kamp olanağı ve İstanbul’a yakınlığı ile popülaritesini kaybetmiyor. İçecek ve yiyecek ihtiyacınızı yakındaki Kerpe köyünden gidermeniz, mümkünse sakin sezonda gitmeniz tavsiye edilir.

Baraklı Göleti, Bursa

baraklı göleti kamp

Bursa’nın gizli kalmış kamp alanlarından biri Baraklı Göleti. Keles ilçesine bağlı, yüksek ve kısmen ücra bir noktada yer aldığı için kalabalıkların pek tercih etmediği bir alan. Gölete girmek yasak ama günübirlik balık tutmaya gelenlerin sayısı da az değil. Çam ve çilek kokuları eşliğinde ücretsiz olarak kamp kurabilir, gölet çevresinde yaklaşık 8 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapabilir, ihtiyaçlarınızı Baraklı köyünden karşılayabilirsiniz.

Erikli Yaylası, Yalova

Yalova-Çınarcık’a bağlı, çam ve gürgen ağaçlarının çevrelediği ormanlık bir alan olan Erikli Yaylası, aynı zamanda şelaleleri ve gölleriyle meşhur. Yaylanın asıl sahibi olan ineklerin su içmeye indiği, kuş sesleri ve su şırıltısının eksik olmadığı bir atmosfere sahip. Kamp alanı ile günübirlik ziyaretçiler farklı yerlerde bulunsa da, yine de hafta içi gitmekte ve sakin bir gece geçirmek için çadırınızı doğru yere kurmakta fayda var.

Ormanlı Plajı, Çatalca

İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Ormanlı köyünde bulunan Ormanlı Plajı, ‘saklı cennet’ klişesini hak eden yerlerden. Plaja, henüz el değmemiş bir ormanın içindeki asfalt yoldan kısmen yorucu bir yolculukla ulaşılıyor. Bu nedenle fazla kalabalık olmuyor. Denizi temiz olsa da Karadeniz’in dalgalarına dikkat etmeli. Ormanlı plajı, İstanbul yakınında yamaç paraşütü yapmak isteyenler arasında da popüler.

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up