Ordu Yakınlarında Denize Girilebilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi’nde Orta Karadeniz’de bulunan Ordu’nun kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas, doğusunda Giresun ve batısında Samsun yer alıyor. Tarihte birçok medeniyetin egemenliğine girmiş olan şehir, muhteşem doğaya sahip. Kuş gözlemciliğinden, dağcılığa, doğa yürüyüşlerinden kampçılığa kadar geniş bir aktivite yelpazesi sunan Ordu’da tarihi yapılar, kaleler, yaylalar, derelerin yanında denize girilebilecek yerler de önemli bir turizm potansiyeli taşıyor. Ordu’nun 110 kilometre kıyı şeridi bulunuyor. Halk plajlarının yanında özel plajlarda da denize girmek mümkün. Ünye’de bulunan Uzunkum Plajı en çok tercih edilen plajlardan biri. Şehir merkezine en yakın plaj, Melet Irmağı sağında ve solunda bulunan Belediye Plajı. Yine buradaki Vali Konağı Önü ve Cumhuriyet Mahallesi kumsalında da denize girilebilir. Akyazı Mahallesi’ndeki Akyazı Plajı 2014 yılından beri mavi bayraklı. Kiraz Limanı Balıkçı Barınağı, Kumbaşı Limanı’ndan önce Çamlı Yalı Plajı ve Kumbaşı Kumsalı deniz için ziyaret edilebilecek yerler.

Ordu'da Denize Girilebilecek En İyi 14 Nokta

Ünye

ünye deniz

Görsel: Sebilehanimkonagi

Ordu’nun en büyük ilçelerinden olan Ünye, Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’ya 63 kilometre mesafede. Ünye Kalesi ilçenin sembolü. İlçede tipik Karadeniz iklimi hakim. Ünye’de çok sayıda mesire yeri bulunuyor. Özellikle, denize bakan bir yamaç üzerinde kurulu olan Çamlık adı verilen arazi ilgi odağı durumunda. Çamlık kıyılarında ilginç kaya şekilleri görülebilir. Bu ilginç kaya şekilleri, Karadeniz’in hırçın dalgalarının uzun yıllar boyunca etkisiyle oluşmuş. Karadeniz’in en uzun plajlarından olan Uzunkum dışında İncekum, İnciraltı, Çınarsuyu, Kavaklar plajları da ilçede yazlıkçıların gözdesi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla mavi bayrak kazanan Kırkevler Plajı ve yeni yapılanan bir plaj olan Kadınlar Plajı Ünye’deki diğer önemli plajlar.

Çamlık, Çamlık Koyu ve Fokfok

fokfok deniz

Bu bölgede bulunan fokfok ve Fega deniz mağarası, Çamlık’taki iki simge mekan. Fokfok ismini, deniz yüzeyindeki kayaların aşındırmasıyla oluşan oyuntularda, dalgaların havayı hapsetmesi ve sıkışan havanın her dalga hareketinde patlayıp fokurdamasından alıyor. Fokfokun on metre doğusunda bulunan Fega’nın yarısına kadar deniz uzanıyor.

Uzunkum Plajı

Ünye’ye 3 kilometre uzaklıkta olan plaj, bu bölgede tatil yapılacaksa mutlaka denize girilmesi gereken bir plaj. Yerin altından akan suların kıyıda süzülmesiyle deniz kendine has rengini ve serinliğini kazanmış. Plajda birçok otel, motel, pansiyon ve kamp alanı bulunuyor.

İnciraltı Plajı

Ünye’nin Yeni Devlet Hastanesi’nin birkaç kilometre ilerisinde bulunan plaj Ünye’de bulunan diğer bir plaj.

Çınarsuyu Plajı

Terme – Samsun yolunda bulunan plaj, merkeze 5 kilometre uzaklıkta. Özelleştirilmiş bir plaj.

Kırkevler Plajı

Ünye Otobüs Terminali’nin Ünye çıkışında yer alan Kırkevler Plajı da yüzmek için tercih edilebilir.

Kadınlar Plajı

Gölevi Mahallesi’nde yer alan plaj, sadece kadınlara özel. 17 dönüm geniş arazi üzerinde kurulu olan plajın sembolik bir giriş ücreti var.

Fatsa


Ordu il merkezinin yaklaşık 40 kilometre batısında bulunan Fatsa, dağlık ve engebeli bir bölgede yer alıyor. Canik Dağları, ilçenin kuzeyinde denize paralel olarak uzanıyor ve sahile varana kadar kademeli olarak alçalıyor. Yaz mevsimlerinde bunaltıcı sıcak olmuyor. Sahile 1,5 mil uzaklıkta olan ve bir dönüm büyüklüğünde olan Fatsa Adası’na tekneyle gidilebilir. Uzun bir sahili olan Fatsa’da Belice Kumsalı ve Eski Tavlaağzı Plajı’nda denize girilebilir. Belice Kumsalı ve Eski Tavlaağzı Plajı Yalıköy’de bulunuyor. Yaıköy Fatsa’ya 13 kilometre uzaklıkta. Çeşmicihan Plajı, Mavi Ay Plajı, Belediye Plajı, Dolunay Plajı ve Çamlık Plajı ilçede diğer denize girilebilecek plajlar. Çeşmicihan, Mavi Ay ve Belediye plajları Bolaman’da. Bolaman, Fatsa’nın balıkçı kasabası. Fatsa’ya 9 kilometre uzaklıkta bulunan Bolaman’da Bolaman Kalesi ismiyle de anılan Hazinedaroğlu Konağı kasabanın en turistik yeri.

Perşembe

İl merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Perşembe’nin en büyük özelliklerinden biri dünyanın sakin şehirleri arasında yer alması. İtalyanca citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden türetilen cittaslow, dünya şehircilik anlayışında yeni bir trend. Perşembe’de, tepeler kıyıya dik bir şekilde iniyor ve girinti çıkıntılı sahilde küçük koylar oluşturuyor. Yason Burnu ve Çam Burnu, Perşembe’yi karayel rüzgarlarından koruyarak, ilçeye doğal bir liman özelliği kazandırıyor. En tanınmış plajı Çaka Plajı olan ve birçok plaja sahip olan ilçe, kıyılarıyla tam bir huzur kenti. Kıyı uzunluğu 40 kilometre olan Perşembe’nin kıyıları Efirli’de başlayıp Belicesu’da bitiyor. Kıyılarında koyların ve kumsalların dışında sualtı mağaraları, ilginç kayatik oluşumları ve manzarasıyla Perşembe, tekne turizmine ve su sporlarına oldukça elverişli bir ilçe.

Çaka Plajı

Hoyna Adası yakınlarındaki plaj, 1300 metre uzunluğunda. İnce ve beyaz kumsa sahip olan plaj, ekolojik kirlilikten uzak kalmayı başarabilmiş.

Aktaş Plajı

İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta Otel Vona’nın batısında bulunan Aktaş Plajı, Fen Edebiyat Fakültesi’nin alt tarafında.

Efirli Plajı

Efirli Plajı, ilçenin doğusunda yer alıyor. Akasya ağaçları denizin ve kumsalın güzelliğine güzellik katıyor.

Belicesu – Timsah Kaya

İlçenin en batı noktasındaki plaj, küçük bir kıyısı olmasına rağmen kamp yapmaya müsait.

Gülyalı

Ordu’dan Giresun’a giderken 8. kilometrede bulunan Gülyalı, Ordu’da denize girilebilecek plajlara ev sahipliği yapıyor. Tepealtı mevkiinde bulunan Mavi Dünya Plajı, denizi ve kumsalı ile ünlü. 1,5 kilometre uzunluğundaki plaj, dinlenmek ve serinlemek için birebir. Ayrıca Küçük Ev plajı da bölgede bulunuyor. 2015 yılında tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanı sayesinde ilçeye daha çok turistin gelmesi bekleniyor.

Karadeniz’in Tadını Komşu İllerde de Çıkarın

Güney ve Ege sahilleri kadar popüler olmasa da Karadeniz, pek çok plaja sahip bir bölge. Ordu’da olduğu gibi Karadeniz’in diğer illerinde de doğa, tarih ve kültürle iç içe şehirler denize girmek için de çok sayıda kişi tarafından tercih ediliyor. Ordu’nun komşu illeri olan Samsun ve Giresun’da Karadeniz’in sularıyla buluşulabilir.

Samsun

Ünye’den Samsun’un ilçesi Terme’ye 34 kilometre sonra ulaşılabilir. Ünye ile Çarşamba’nın arası ise 52 kilometre. Çarşamba’dan yaklaşık 28 kilometre sonra da Tekkeköy’e ulaşılabilir. Tekkeköy’den araçla yaklaşık 21 dakikada da Samsun Merkez’e gidilebilir. Şehir merkezinde Doğu Park’ta Bandırma Vapuru yanından denize girilebilir. Atatürk Bulvarı’ndaki Mert Plajı ve Cedit Mahallesi Fener Plajı da denize girmek için uygun. Atakum’da pek çok noktada serinlenebilir. Çarşamba’da havalimanının denize bakan kısmındaki Yalı Yağmur Sokak Plajı ve Abdal Deresi Kurtuluş Köyü Yazlıklar Plajı deniz için tercih edilebilir. Ayrıca Hürriyet Beldesi’nde de Anıl Plajı bulunuyor. Ordu’nun komşusu Terme’de, Gölyazı Beldesi Orman Plajı ve sahil yolu civarındaki Evcil Beldesi Çamlık, Miliç Plajı ve Sakarlı Beldesi Plajı da Karadeniz’in maviliğinde kulaç atmak için güzel seçenekler.

Bakınız: Ordu - Samsun otobüs bileti

Giresun

Gülyalı’dan komşu ilçe olan Piraziz’e 10 dakikada geçilebilir. Giresun’un Gülyalı’ya en uzak ilçesi olan Eynesil ise 104 kilometre uzaklıkta. Yani Giresun deniz için gidilebilecek yakın yerlerden biri. Piraziz’den Eynesil’e kadar birçok irili ufaklı plajda yeşil ve mavi buluşuyor. Merkezde Köy Hizmetleri Önü Plajı ve Güre Mahallesi’ndeki Belediye Halk Plajı dışında Bulancak’ta Burunucu Plajı ya da iskele yakınındaki Belediye Halk Plajı da Giresun’un önemli plajları. Giresun’un doğusunda da pek çok plaj denize girmek, dinlenmek için uygun.

Bakınız: Ordu - Giresun otobüs bileti

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up