Datça'nın En Güzel 10 Koyu

Datça’da denizi gördüğünüz her yerde denize girebileceğinizi söylesek, abartmış olmayız. Yarımada, girintili çıkıntılı yapısı nedeniyle, ellinin üzerinde cennet gibi koya ev sahipliği yapıyor. Bazıları dik kayalarla çevrili, bazıları kum, bazıları çakıllık olan kumsalların ortak özelliği ise tertemiz denizleri.

Datça’nın mutlaka görmeniz gereken, denize girmek için ideal 10 koyunu sizin için seçtik...

Kargı Koyu

Datça Merkez’e 3 kilometre mesafede olan Kargı Koyu, yürüyerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz; veya belediyenin minibüsleri sayesinde plajda yerinizi hızlıca alabileceğiniz cennet koylardan biri. 

Etrafını çanak gibi saran dağlar sayesinde kapalı bir koy olma özelliği taşıyan Kargı Koyu, rüzgar açısından da son derece sakin bir koy olsa da; son yıllarda en çok tercih edilen plajlardan olduğu için sezon boyunca oldukça kalabalık. Sahil boyunca şezlong ve şemsiyelerinden yararlanabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz veya bir şeyler içebileceğiniz tesisler mevcut.

kargı koyu datça

Fotoğraf kaynak: Flickr

Domuz Çukuru Koyu 

Etrafı çam ağaçlarıyla kaplı, kum-çakıl karışımı uzun ve geniş bir plaja sahip olan Domuz Çukuru, Datça’nın karadan erişim olmayan gizli cennetlerinden biri. Datça Merkez’den deniz yoluyla 45 dakika mesafede olan koya ulaşmak için günübirlik tekne turuna katılabilir veya Datça Limanı’ndan küçük bir tekne kiralayabilirsiniz. 

Medeniyetten uzak, sessiz sakin bir koyda huzuru bulmanın peşindeyseniz, Domuz Çukuru Koyu tam aradığınız yer. Vericilerin yetersiz olması nedeniyle teknolojinin diskalifiye olduğu koyda; denizin berrak suyu ve çam ormanlarının mis kokusuyla baş başasınız! Koyun mozaik benzeri renkli taşlardan oluşan ilginç yapısı ve deniz mağaraları koya eşsiz bir tat katıyor.

Türkiye’nin en güzel plajları listelerinin Datça temsilcisi olan Domuz Çukuru’na mutlaka uğramalısınız. Koya gitmişken geceyi de orada geçirmek isterseniz, bungalovlardan oluşan küçük bir de konaklama tesisi olduğunu belirtelim.

domuz çukuru koyu

Fotoğraf Kaynak: Elitstil.com

Palamutbükü 

“Üç güzeller” olarak adlandırılan Hayıtbükü - Palamutbükü - Kızılbük koyları içinde, ismini en çok duymuş olabileceğiniz koy Palamutbükü.

 İlçeye 25 kilometre, Knidos Ören Yeri'ne ise 15 kilometre uzaklıkta yer alan Palamutbükü, Datça’nın en ünlü koyların biri. Aynı zamanda yarım adanın en uzun sahillerinden biri olma özelliği taşıyan koy, çakıl-kum karışımı sahili ve korunaklı limanı ile tatilcilerin favorisi. Hal böyle olunca, yeterli sayı ve çeşitte yeme-içme tesisi ve konaklama seçeneği bulmak mümkün oluyor. 

Datça’nın ünlü badem ağaçlarının boylu boyunca uzandığı iç bölüme bir yürüyüş yapmak koyun olmazsa olmaz aktiviteleri arasında yer alıyor.


Hayıtbükü

Hayıtbükü, Datça'nın Mesudiye köyünün denize bakan iki kıyısından biri. Köyün minibüsleri ilçe merkezi ile düzenli ulaşım sağlıyor. Günübirlik geziye teknelerinin de uğradığı Hayıtbükü Koyu, denizden ziyade göl hissi veren bir koy. Sahili dar, ancak plajının kum olması en büyük avantajı. Çok küçük bir koy olmasına rağmen çok ilgi görmesi nedeniyle sezon zamanı oldukça kalabalık oluyor. 

Gün boyunca deniz-kum-güneş keyfi yaptıktan sonra; plaj restoranlarının akşamları kurduğu ufak masalarda, ayağınız kumlarda, mum ışında romantik bir yemek yemenizi öneriyoruz...

hayıtbükü

Fotoğraf Kaynak: Datçadetay.com

Kızılbük

Üç güzellerin en küçük kardeşi Kızılbük, Mesudiye’nin en şirin koyu diyebiliriz. Adını bölgenin gün batımın renklerinden alan Kızılbük, pırıl pırıl bir deniz ve göz kırpan Hayıtbükü manzarasıyla insanda mütevazi bir huzur hissi yaratıyor.

Palmiyelerin çevrelediği, yeşil ve mavinin birleştiği Küçükbük’te, kumla karışık çakıl taşlarıyla kaplı sahilden gireceğiniz, cam gibi berrak denize doyamayacaksınız! Kızılbük’teki ahşap evlerden oluşan konaklama tesislerinde bir gece dinlenip, üç güzellerin keyfini çıkarmaya kaldığınız yerden devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

kızılbük

Ovabükü

Mesudiye’nin en güzel koylarından biri olan Ovabükü’ne  gelmek için Datça’dan 20 kilometrelik bir yolu aşmak gerekiyor. Eğer tatilinizin bir gününün Mesudiye koylarına ayırmayı planlıyorsanız, Hayıtbükü’nden Ovabükü’ne mesafenin ise 1 kilometre olduğunu belirtelim.

Ovabükü, doğal güzelliğinin yanı sıra, sakinliği ve bahçeler içindeki aile işletmelerinin samimi ortamı sayesinde turistlerin göz bebeği koylar arasında yer alıyor. Upuzun bir sahilinin bir kısmı kum, bazı kısımlar çakıllı. Sezonun en kalabalık olduğu dönemlerde bile Ovabükü’nde yoğunluk hissedilmiyor, çünkü sahil oldukça geniş, ve işletmeler de geniş araziler üzerine kurulu durumda.

Sadece deniz değil dağ manzarasında da tadını çıkarmak, sabahları yemyeşil doğal parkurlarda yürüyüş yapmak, deniz kıyısında balık tutmak ve muhteşem gün batımlarının tadını çıkarmak isterseniz Ovabükü sizi ilk görüşte içine çekecek. Ovabükü'ne kendi aracınızla gittiyseniz, Knidos Antik Kenti'ni de görmeden dönmeyin!

ovabükü datça

Fotoğraf Kaynak: Neredekal.com

Çiftlik Koyu

Marmaris’ten Datça’ya gelirken ilçeye 30 kilometre kala karşınıza çıkacak olan Çiftlik Koyu, ilçenin en büyük tatil sitesi olan Aktur’un bulunduğu koy. Esas olarak site sakinlerine hizmet veren koyda, dışarıdan gelenler lokantalardan ve konaklama tesislerinden yararlanabiliyor. 

Arka cephesi çam ağaçlarıyla örülü olan Çiftlik koyu; sessiz, sakin, huzurlu bir şekilde yüzüp dinlenmek için ideal. Hemen bitişiğinde yer alan Kovanlık Koyu da orman işletmesine ait bir diğer seçenek olarak karşımıza çıkıyor; gitmişken uğrayabilirsiniz...

çiftlik koyu datça

Fotoğraf Kaynak: Gormenlazim.com

Karaincir Koyu

Datça Karaincir Koyu, sığ denizi ile daha çok küçük çocuğu olan ailelerin ve yazlıkçıların tercih ettiği bir koy. Pudra gibi incecik bir kuma sahip plajları seviyorsanuz, Karaincir’e siz de bayılacaksınız. Marmaris yolu üzerinde; Datça ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan koya Aktur ve Karaincir minibüsleri ile ulaşabilirsiniz.

karaincir koyu

Fotoğraf Kaynak: Serkan Erkan

Murdala Koyu

Datça’nın Egeli koylarının en özellerinden Murdala Koyu, Datça ilçe merkezine 38 kilometre uzaklıkta. Koy için merkez sayılan Cumalı Köyü’nden uzanan bozuk toprak yoldan 10 kilometre kadar indiğinizde karşınıza çıkıyor.

Koyun etrafındaki tepeler çam ve sandal ağaçları ile kaplı; düzlük kısımlarda ise zeytin ve incir bahçeleri var. Datça’nın yeşilinin her tonunu burada bulmanız mümkün. Sahilin bir kısmı kum, bir kısmı kayalık.

murdala koyu

Bağlarözü Koyu

Akdeniz tarafındaki koylardan mutlak görmeniz gereken bir diğer koy, Bağlarözü Koyu. Knidos yolundan aşağıya doğru 1 km kadar giderek ulaşabileceğiniz koy, Datça Yazı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. 

Çevresi badem ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan koy, sadece denize girmek için değil, piknik yapmak  için de ideal. Denizinin biraz taşlıklı olduğu konusunda uyaralım. Gitmişken Knidos’a uğrayıp hem ören yerini gezmenizi, hem de sahillerinde denize girmenizi öneriyoruz.

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up