Çanakkale'de Denize Girilecek En İyi Plajlar

Plaj deyince aklınıza Güney Ege ve Akdeniz gelmesin. Mitolojide Truva Savaşı, Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Savaşı ile bilinen şehrin destanların, türkülerin dışında yaşanması gereken bir yüzü daha var. Tarihi, turistik ve kültürel açıdan oldukça zengin olan şehir deniz tatili için de oldukça uygun. Ülkemizin kuzeybatısında, Biga ve Gelibolu yarımadasında bulunan Çanakkale’nin topraklarının büyük bölümü Marmara Bölgesi’nde, bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde. Bu durum sayesinde hem Marmara’da, hem de Ege’de mavi sularla buluşma imkanı yakalayabilirsiniz. Çanakkale Merkez’de denize girilebileceği gibi asıl güzel plajlar Çanakkale çevresinde yer alıyor. Kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmeyen yazlar Çanakkale’yi daha cazip hale getiriyor.

Güzelyalı Plajları

güzelyalı plajı

Fotoğraf: Güzelyalı sahili (Foursquare)

Şehir merkezine yakın en güzel plajlar Güzelyalı’da bulunuyor. Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gençlik Kampı Plajı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ait Dardanos Plajı’na ulaşım oldukça kolay. Merkezden sık aralıklarla ulaşım sağlanıyor.

Kabatepe Plajları

kabatepe plajı

Fotoğraf: Kabatepe sahili (Foursquare)

Geniş kumsala sahip olan Kabatepe’ye ulaşmak için Çanakkale Merkez’den 25 dakikalık feribot yolculuğuyla Eceabat’a geçtikten sonra iskelenin yanında bekleyen otobüslere binebilirsiniz. Kabatepe bölgesinde çadırda, karavanda, kampingde, otelde veya pansiyonda kalabilirsiniz. Kabatepe’nin ıssız koyları keşfetmenizi bekliyor.

Bozcaada Plajları


Fotoğraf: Ayazma plajı

Bozcaada’da irili ufaklı birçok koy bulunuyor. Bu koyların çoğundan denize girilebilir. Adanın denizi Kuzey Ege gibi çok sıcak değil. Altın rengi kumları ve turkuaz rengi deniziyle ünlü Ayazma Plajı’nda günübirlik tesisler bulunuyor. Adanın bu en popüler plajı dışında Ayazma Plajı’nın yanındaki Sulubahçe Koyu da tercih edilebilir. Burası tesis olmadığı için ıssız diyebiliriz. Denizi hem kumluk, hem taşlık olan Habbele Plajı, sakin olan diğer bir koy. Beylik Koyu ise adanın gizli koylarından biri. Ayazma Plajı’nın solunda yer alıyor. Akvaryum Koyu’nda ise deniz altındaki çeşitlilik görülebilir. Ayazma Plajı, Sulubahçe Koyu, Habbele Plajı, Beylik Koyu ve Akvaryum Koyu'na minibüsle ulaşmak mümkün. Merkezden yürüyerek 45 dakikada ulaşabileceğiniz Çayır Koyu ise lodosta mutlaka gidilmesi gereken bir koy. Tuzburnu Feneri’nin yanındaki Tuzburnu Koyu, adanın merkezine en yakın koylarından olan Poyraz Limanı Koyu ve Tekirbahçe Koyu yine lodosta tercih edilebilecek plajlar. Adanın merkezindeki Bozcaada Yat Limanı ve kale arkası denilen bölgedeki beton iskeleden denize girilebilir.

Gökçeada Plajları

gökçeada laz koyu

Fotoğraf: Laz koyu

Adanın dört bir tarafında mavi bayraklı plajlar bulunuyor. İrili ufaklı bu plajların ortak özelliği sakinlik ve mavilik. Kefalos (Aydıncık) Plajı adanın güneyinde yer alıyor ve Kuzey Ege’nin Patara’sı olarak kabul ediliyor. Kaya mezarları da bulunan Kefalos da burun sert rüzgarın dalgalarını engellediği için rahatlıkla rüzgar sörfü yapılabilir. 1200 metrelik plajda adanın tek günübirlik tesisi bulunuyor. Adanın batısında bulunan Gizli Liman ise bakirliğiyle mutlaka denize girilmesi gereken bir koy. 750 metrelik sahilde hiçbir yapı bulunmuyor. Kaleköy’ün bitişiğinde bulunan Yıldız Koyu denize girilebilecek en güzel yerlerden biri. Koy, Sualtı Milli Parkı içinde yer alıyor. Adanın kuzey kıyılarında bulunan Marmaros’ta denize girebileceğiniz gibi piknik de yapabilirsiniz.

Assos Plajları

Assos yani Behramkale’nin kuzeyinde ve güneyinde çok sayıda koyda denize girilebilir. Assos Limanı’nda tahta iskelelerden denize girebilirsiniz. Ancak bölge biraz taşlık. Küçükkuyu yönüne giderken Kadırga Koyu bulunuyor. Burası uzun sahiliyle tatilcilerin gözdesi. Assos – Küçükkuyu arası taşlık bir bölge. Assos’dan Babakale yönüne doğru giderseniz daha çok koy var. Yeşil Liman, Koruoba, Sivrice ve Sokakağzı denize girilebilecek koylar. Yeşil Liman tabelasını gördükten sonra sağdan denize inen ikinci yol Koruoba’ya çıkıyor. Bektaş Köyü’nden denize inerek uzun bir sahile sahip Sivrice’ye ulaşabilir. Burası adanın Midilli’ye en yakın yeri. Sivrice’nin yanındaki İskele Koyu ise kum plajıyla tercih edilebilir. Koyunevi Köyü’nün sahil kısmına Sokakağzı deniyor. Bektaş Köyü’nden sonra göreceğiniz Balabanlı tabelasını geçtikten sonra Koyunevi tabelasını görebilirsiniz. Bakir olan plaj kumluk ve geniş.


Fotoğraf: Kadırga koyu

Saros Plajları

Antik Çağ’dan kalma bir alan olan Saros, dünyada kendi kendini temizleyebilen beş körfezden biri. Profesyonel ve amatör dalgıçların uğrak yeri olan Kömür Limanı’nda hiçbir yapılaşma bulunmuyor. Berrak suların ve mavinin tadına burada varılabilir. Dalgıçların olduğu kadar sualtı fotoğrafçılarının da mutlaka gittiği Bebek Kayalıkları bir başka doğa cenneti. Saros Körfezi, rüzgar sörfü için de dünyanın en uygun alanlarından biri. Morto Koyu ve Büyük Kemikli Burnu deniziyle sizi büyüleyecek diğer yerler. Denizi de kumsalı gibi sadece kumdan oluşan Güneyli Koyu bu bölgede çok bilinmeyen yerlerden biri.

Ezine Plajları

Merkezden 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ezine, peyniri ve peynir helvasıyla olduğu kadar plajlarıyla da ünlü. Kumburun Köyü’ne saptıktan sonra 10 dakikalık bir yolculuk sonrası Taşkapı Koyu’na ulaşabilirsiniz. Yol üstünde olmayan koy, çok bilinmiyor.

Çanakkale’de denize girebilecek diğer yerler

Çardak beldesi sahilindeki Kum Adası’nda denize girildiği gibi kumu da romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Biga merkezin 26 kilometre kuzeyinde kalan Karabiga’da tekneler aracılığıyla Koca Kum Plajı, Kadınlar Hamamı ve Küçük Mersin koyları ziyaret edilebilir.

Komşu şehirlerde de yüzebilirsiniz

Gelibolu’dan yaklaşık 1,5 saatte ulaşabileceğiniz Enez, 50 dakikada ulaşabileceğiniz Keşan Edirne’de denize girilebilecek yakın yerler. Gelibolu’dan 45 dakikada Tekirdağ’ın ilçesi Şarköy’e ulaşabilirsiniz. Çanakkale’den Balıkesir plajlarına da gidilip denize girilebilir.

Enez

Enez’de denize girilecek yerlerin başında Kırkpınar Altınkum Sahili geliyor. Sahil, Enez Dalyanı’nın güneyinde yer alıyor. Sultaniçe’nin güneyinde Sultaniçe Limanı civarında da denize girilebilir. Gülçavuş sahili de bu bölgedeki güzel alternatiflerden biri. Daha batıda bulunan Vakıf sahilleri geniş ve güzel sahiller. Yine batıdaki Karaincirli sahilleri de değerlendirilebilir.

Keşan

Saros Körfezi’nin temiz denizinin keyfinin çıkarılabileceği Keşan, deniz tutkunları için diğer bir adres olabilir. Keşan’dan 35 kilometre uzakta bulunan Erikli, mavi bayraklı bir sahil. Yaylaköy ve Danişment sahili ve Kum Ocakları Plajı bu bölgede alternatif plajlar. Mecidiye beldesindeki sahiller de çok ünlü olmasa da en az diğer plajlar kadar güzel. Burada bulunan Uzunkum Plajı, İtalyan Koyu Plajı, İbrice ve Deliğ Liman plajları yerli turistler tarafından çok sevilen yerler. Saros Körfezi’nin serin sularında kulaç atılabilecek Gökçetepe Plajı çakıl zeminli olsa da gidilebilecek bir plaj. Sazlıdere sahilleri ise orman ve denizin keyfinin aynı anda çıkarılabileceği bir yer olarak düşünülebilir.

Şarköy

Tekirdağ merkeze 75 kilometre uzakta bulunan Şarköy oldukça uzun bir sahil şeridine sahip. Şarköy Limanı ve Şarköy Belediyesi Halk Plajı mavi bayrakla ödüllendirilmiş. Şarköy’ün Eriklice’ye yakın kısmında yer alan 2 No’lu Belediye Plajı denize girmek için tercih edilebilecek mavi bayraklı plajlardan biri.

Balıkesir

altınoluk denizi

Fotoğraf: Altınoluk sahili

Çanakkale gibi hem Marmara, hem Ege’de denize girme imkanı bulunan Balıkesir’de Ayvalık önemli bir tatil beldesi. Ayvalık’ta Sarımsaklı ve İğdeli plajları çok kişi tarafından rağbet edilen plajlar. Cunda Adası, Marmara ve Avşa adaları denize girmek için adaları tercih edenleri bekliyor. Akçay ve Altınoluk Balıkesir’in en temiz sahillerine ev sahipliği yapıyor. Buradaki plajlar mavi bayraklı. Gömeç Karaağaç Mevkii, sığ deniziyle ünlü Burhaniye, Kapıdağ Yarımadası’nın cennet bölgesi Erdek, kaplıcalarıyla olduğu kadar plajlarıyla da ünlü Gönen Balıkesir’de denize girilebilecek yerler.

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up