Mersin Yakınlarında Denize Girilecek Yerler

Eski adı İçel olan Mersin, ülkemizin güneyinde bulunan bir liman kenti. Doğal güzelliklerinin yanında tarih boyunca önemli bir şehir olmasının getirdiği özelliğiyle Mersin, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir şehir. Çeşitli dini ve etnik farklılıklar Mersin’i daha da zenginleştiriyor. 321 kilometrelik sahil şeridiyle, önemli bir sahil kenti olan Mersin’de, yaklaşık 108 kilometrelik doğal kumsal bulunuyor. Akdeniz’de alternatif bir tatil yapmak istiyorsanız Mersin çok doğru bir seçenek. Haziran – Eylül arası çok nemli ve sıcak olsa da denize girip serinleyebilir, farklı deniz aktivitelerine katılabilirsiniz. Güneşin kendisine cömert davranmasından dolayı Mersin’de, sezon dışı zamanlarda, baharda da denize girilebiliyor. Eskiden her yerden denizi girilebilirken, bugün şehirleşmeyle güzel bir deniz için biraz yolculuk yapmak gerekiyor. Turizmde Mersin her geçen gün kalitesini yükseltiyor ve adından daha çok söz ettiriyor. Mersin’in Ege’den ya da diğer Akdeniz şehirlerinden daha ekonomik bir tatil fırsatı sunduğunu da belirtelim.

Mersin'de Denize Girilecek En Güzel Noktalar

Anamur


Mersin’e 231 kilometre uzaklıkta bulunan Anamur’un kumsalları nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta carettaların, kayalıkları ise Akdeniz foklarının meskeni. Önemli bir turizm merkezi olan Anamur’da girinti çıkıntılar hariç, Bozyazı’dan Anıtlı’ya kadar 60 kilometre deniz kıyısı mevcut. Anamur’un çoğu bölgesinde deniz derin ve plajlara rastlanmıyor. Çünkü Anamur’un doğu ve batı kıyılarında dağlar denize dik iniyor. Melleç ve Anıtlı’da doğal plajlar bulunuyor. Merkezde denize girmek isterseniz, Pullu Orman İçi Milli Parkı’ndan Anamur Burnu’na kadar uzanan 17 kilometre uzunluğundaki sahil ve plaj uygun. Plajın her noktasından denize girebilirsiniz. Ören açıklarında ve kıyıda meydana gelen akıntılar denizi temizlediği için doğal filtre görevi yapıyor.

Belediye Halk Plajı

Merkeze en yakın konumda bulunan plaj, Dragon Çayı’na kadar uzanan geniş bir sahil şeridini kaplıyor.

Ören Halk Plajı

Ören Halk Plajı, Anamur’un batısında. Kumlu, çakıllı bir plaja sahip. Kıyıdan 2 – 3 metre gidildiğinde derinleşmeye başlıyor.

Pullu Halk Plajı

Anamur’un doğusunda bulunan plaj yüzmek için Anamur’da tercih edilebilecek diğer bir plaj. Bozdoğan ve Mamur Kalesi civarında da yüzülebilir.

Bozyazı

Mersin – Bozyazı arası yaklaşık 210 kilometre. Bozyazı, yaklaşık 25 kilometre sahil şeridine sahip. Kumtepe Mevkii’nde Yat Limanı yanındaki plaj mavi bayraklı. Huzur içinde denize girilebilir.

Aydıncık

Mersin Merkez’e 184 kilometre uzaklıkta bulunan ilçede denize girilebilecek 6 büyük koy ve bazı küçük koylar bulunuyor. Belediye Halk Plajı ve Soğuksu Plajı en ünlü plajlar. Merkezde iskele çevresinden de denize girilebiliyor.

İncekum Plajı

Aydıncık’ın en doğusunda bulunan üç plajın ortak ismi İncekum. Kumsalın yanı başında Mersin – Antalya karayolu bulunuyor. Buradaki deniz, sığ ve temiz. Kumsallardaki kumlar da adı gibi incecik.

Soğuksu Plajı

Batıda bulunan plajın adı buradaki koya dökülen Soğuksu Çayı’ndan geliyor. Kıbrıs’a ülkemizden giden su burada bulunuyor. Koy fazla dalgalı olmuyor. Burada suyun çok soğuk olduğunu da belirtmemiz gerekiyor, sıcak havadan sonra şok etkisi olabilir.

Gülnar

Toros Dağları’nın 950 metre yüksekliğinde Taşeli Platosu’nda kurulmuş olan Gülnar, Mersin il merkezine 150 kilometre uzaklıkta. Yanışlı Halk Plajı ve Büyükeceli Halk Plajı Gülnar’da denize girilebilecek yerler.

Yanışlı Halk Plajı

Yanışlı ile Gülnar arası yaklaşık 34 kilometre. Otelin olduğu yerde küçük koylar mevcut.

Büyükeceli Halk Plajı

Yanışlı’dan 3 kilometre sonra ulaşacağınız Büyükeceli ise önemli bir tüplü dalış noktası. Kumsalı ve deniziyle Büyükeceli Halk Plajı sakin bir plaj.

Silifke

Mersin il merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke, Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer alıyor. İlçeyi Göksu Irmağı ortadan ikiye ayırıyor. Turizm, Silifke’nin önemli geçim kaynaklarından biri. Silifke Kalesi, Cennet-Cehennem Obrukları, hamamlar, diğer tarihi ve doğal güzelliklerin dışında Akdeniz’in maviliklerinin tadının çıkarılabileceği plajları Silifke’yi daha da turistik yapan değerler. İlçede çok sayıda mavi bayraklı plaj bulunuyor. En popüler plajlar Taşucu ve Susanoğlu halk plajları.

Narlıkuyu

Akyar bölgesinde bulunan Kızlar Hamamı Koyu, berrak ve soğuk bir denize sahip. Koy ismini mitolojiden alıyor. Zeus’un kızlarının burada banyo yaptığı rivayet ediliyor. Akyar Koyu’nda büyük bir piknik alanı bulunuyor.

Susanoğlu (Atakent) Halk Plajı

Özellikle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Susanoğlu, haftasonları çok kalabalık oluyor. Tercihinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurun. Atakent Mahallesi’nde bulunan plaj, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü imkana sahip.

Taşucu - Boğsak Halk Plajı

Caretta carettaların Mersin’de uğradığı yerlerden biri de burası. Mavi bayraklı koyun denizi temiz, sığ ve dalgasız.

Arkum Halk Plajı

Silifke’nin doğusunda bulunuyor.

Taşucu Plajı

Silifke Merkez’e en yakın plajlardan biri olan Taşucu Plajı, geniş bir sahil şeridine sahip ve zemin kum.

Tisan Yarımadası

Plaja sitenin içinden geçerek ulaşılıyor. İki tarafında da deniz olduğu için bir taraf dalgalıysa, diğer taraftan denize girebilirsiniz.

Yeşilovacık Halk Plajı

Geniş kumluk bir sahilde deniz keyfi yapabilirsiniz. Şezlong hizmetİ yok. Şemsiyenizi yanınızda getirmeyi unutmayın.

Atayurt Halk Plajı

Doğuya doğru gittiğinizde ulaşabileceğiniz plaj, Silifke ve Kızkalesi arasında yer alıyor.

Erdemli

Erdemli ilçesi, Mersin’e 51 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İlçede Tömük Plajı ile Kızkalesi civarında bulunan kumsallar denize girmek için en uygun yerler.

Limonlu Plajı

Plaj ismini bölgede yetişen limon ağaçlarından alıyor. Kumluk sahiliyle Limonlu Plajı, Erdemli’nin güzel plajlarından biri.

Kızkalesi Halk Plajı

Kızkalesi Mersin’in sembolü. Mavi sularda yüzebilir, denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Tavsiyemiz deniz bisikleti kiralayıp Kızkalesi manzarasına karşı pedal çevirin.

Mezitli

Mersin’den Mezitli’ye 35 kilometre sonra ulaşabilirsiniz. Belediye Halk Plajı halkın yoğun ilgi gösterdiği bir plaj. Bunun dışında Davultepe Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı’nda denize girmek dışında piknik de yapabilirsiniz. Tece Plajı da kampçıların uğrak yerlerinden biri. Mezitli bungalov evler ile farklı bir konaklama imkanı da sunuyor.

Tarsus

Mersin’den 30 kilometre sonra ulaşılabilecek Tarsus’ta Beyazkum Plajı, ismi gibi bembeyaz kumu ve deniziyle Tarsus’ta denize girilebilecek bir plaj.

Denize girmek için Adana’ya ya da Antalya’ya da gidebilirsiniz

Adana’nın Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde denize girilebilir. Mersin’den Ceyhan’a 1,5 saatte ulaşılabilir. Karataş ilçesi Mersin’e 138 kilometre, Yumurtalık ilçesi ise 156 kilometre uzaklıkta. Hatay’a yakın olan İncirli Plajı ve Botaş Plajı Ceyhan’da bulunuyor. Yumurtalık’ta Yüzevler Plajı, Ayas Plajı, Belediye Halk Plajı, Zeytinbeli Belediye Plajı; Karataş’ta Bahçe Belediye Plajı, Orman İçi Halk Plajı, Harbis Halk Plajı deniz için tercih edilebilir.

Antalya, ülkemizin en önemli turizm merkezi. Antalya’da mavi bayrak ödüllü çok sayıda plaj bulunuyor. Anamur’dan 85 kilometre uzaklıkta Gazipaşa bulunuyor. Alanya ise Anamur’dan 127 kilometre uzaklıkta. Alanya’da plajlar kilometrelerce uzunlukta. Damlataş ve Kleopatra Plajları batıda, Keykubat ve Portakal plajları ise doğuda yer alıyor. Ulaş, Konaklı, Fuğla, İncekum ise şehir dışında bulunan plajlar. Antalya’nın Gazipaşa ilçesi’nde denize girilecek yerler İnceağrı Çayı’nin iki yanında bulunuyor. Kızılın Plajı, Selinus Plajı, Öğretmenevi Plajı, İskele Plajı ve Koru Plajı Gazipaşa’daki plajlardan bazıları.

Yorumunuzu paylaşın

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

keyboard_arrow_up